tiistaina, maaliskuuta 15, 2005

Suunnitelmia ja vähän muutakin

Olen nyt ollut niin tuon duffelin lumoissa etten varmaan ole muistanut kertoa, että takki Samoksesta pikkutytölle on lähes valmis. Enää pitäis kasata ja ommella vetoketju kiinni, mutta kun en malta duffelin tekoa lopettamaan ja siks toisekseen en pystykään, kun duffelin pitääkin olla jo pääsiäisenä periaatteessa valmis. Juhlitaan silloin kummipoikamme 1-v synttäreitä.

Vähän kauhistuttaa tuo vetoketjun kiinnitys, että miten siinä onnistun, mutta kyselen sitten ohjeita kun kiinnitys on ajankohtaista.

Sitten niistä suunnitelmista:

Avokin paitaa pitäis neuloa, jotta edes ens talvena sen sais päälleen.

Veljentytölle ja siskonpojalle meinasin neulasta puuvillalangasta pipot. Ohje jossain novitan vanhemmassa lehdykässä.

Veljentytölle 1-v synttärilahjaks neuletakki woolista. Ohje oli muistaakseni viimeisimmässä tai sitä edellisessä novitassa. Mallineule pääasiallisesti helmineuletta ja rinnan kohdalla kukkakuvioita jälkeenpäin kirjailtuna. takki tulis vaan tummanlilasta/vaaleanlilasta woolista, kun äitillä niitä on varastossa.

Veljenpojalle 7-v synttärilahjaks (raglan ?) pusero Modasta 1/2005. Muuten ihan perusmalli, mutta hihoissa sellaiset vinokuviot. Ajattelin neuloa sen vihreästä nallecolorista jos vaan tiheys noin suurin piirtein täsmää.

Veljentytölle 10-v synttärilahjaks vaaleasta hippystä vetoketjujakku. Malli muistaakseni jommassa kummassa syksyn Novitassa. Niin nuo Hippyt on niitä ystävälahjalankoja Novitalta (4 kerää). Joudun kyllä varmaan ostamaan sitä lisää.

Isälle saapassukat vihreästä nalle colorista.

Äitille pipo 7 veljeksestä

Onneks nuo veljenlasten synttärit osuvat syksylle. eikä noilla sukilla/pipolla ole kiire, joten ihan rauhassa voi neuloa. Olis kiva itsellekin joskus jotain neuloa, mutta on se niin kiva antaa omia neulomuksia lahjaksikin.

Että sellaiset suunnitelmat, saas nähdä kuinka moni toteutuu...

Edit: Unohtui ihan kokonaan, että kummipojalle olen luvannut neuloa neulehaalarin. Malli on Modassa 1/2004.

maanantaina, maaliskuuta 14, 2005

Duffeli etenee

Siis duffeli etenee hitaasti, mutta varmasti. Viikonloppuna ei tullut neulottua juuri lainkaan mitä nyt perjantai-iltana ja eilen illalla. Syynä neulomattomuuteen on se että kävimme yhden yön reissulla Vantaalla siskoni luona. Takakappaleen yläosa on paria kerrosta vaille valmis, joten illalla pääsen viimeisen etukappaleen kimppuun.

Myyrmäen tarjoustalosta kävin ostamassa 5,5 sukkapuikot sekä kauan etsimäni puikkomittarin. Novitaltakin nuo puikot kyllä tilasin, mutta kun tuon duffelin kanssa alkaa kohta olemaan kiire niin en uskaltanut jäädä puikkoja odottelemaan. Tilasin Novitalta pari kerää nalleakin, mutta en vielä tiedä käynkö pakettia lunastamassa. Jos käyn niin sitten mulla on jossain vaiheessa 5,5 sukkapuikot myynnissä.

Samoin myynnissä on uusin Modakin. Hätäpäissäni laitoin jo toimitukseen viestiä, kun ei lehteä alkanut kuuluumaan, että ei ole lehteä mulle tullut. Ajattelin että postiin jäänyt tai sitten tilauksessa jotain vikaa. Lupasivat laittaa minulle uuden lehden, joten nyt minulla on sitten 2 kpl uusimpia Modia.

No joo enpä tiedä onko tämä ihan oikea paikka tehdä kauppoja, mutta ílmoitusluontoisena asiana jos siis jotakin kiinnostaa.

Duffeliin pitäis ettiä napit. Nappi ja Kone-liike lopettaa täällä Jyväskylässä piakkoin, joten pitäis siellä varmaan piipahtaa tänään. Siellä kun on suurin nappivalikoima Jyväskylässä niin jospa löytäis oikeanlaiset napit sitten sieltä. kun olin ajatellut tummansinisiä duffeli-nappeja.

Huomasin muuten, että musta on tullut blogin maanantai-päivittäjä. Viikolla harvemmin suurempia edistyksiä tapahtuu, joten viikonlopun jälkeen on hyvä kertoilla uusimmat uutiset.

maanantaina, maaliskuuta 07, 2005

Duffelia

Pääsinkin aloittamaan duffelinteon vasta perjantaina, koska puikkojen kanssa meinas olla vähän ongelmia, mutta onneksi Susanna auttoi minua ja niin pääsin aloittamaan duffelia. niin siis Jyväskylän seudulta en löytänyt yksiäkään 5,5 sukka- tai pyöröpuikkoja. Susanna toimitti minulle siis pyöröpuikot ja Novitalta tilasin sukkapuikot (ja pari kerää vihreää nalle Coloria... En ala lankahamsteriksi en)

Tulipahan sitten neulottua avokin puseroa taas muutama kerros tuossa viikon aikana puikkoja odotellessa. Duffelissakin pääsin viikonloppuna siis siihen vaiheeseen, että n. 10 cm ois vielä neulottava ja sitten pääsis jakamaan työn etu- ja takakappaleisiin. Duffelin neulomiseen riittää intoa kun odotan näkeväni lopputuloksen huovutuksen jälkeen. JÄNNÄÄ!!!