keskiviikkona, huhtikuuta 27, 2005

Emmie, Meime, Mieme eli Meemi

Meemiin osallistuin minäkin ja seuraavassa Katin kysymykset ja minun vastaukset:

1) Mikä on ollut mieluisin neuletyösi tähän mennessä?

Mieluisin ja mihin eniten olen ollut tyytyväinen on tuo duffeli. Avokin paitaakin on ollut kiva neuloa

2) Mitä teet "virallisesti"? (Opiskelet, käyt töissä, muuta, ja ala myös.)

Töissä olen ja ala kaupallinen. Eli isännöintitoimistossa teen avustavia toimistotöitä.

3) Jos saisit valita niin kuka historiallisesti merkittävä henkilö olisit ja miksi?

Tää on paha, tosi paha. Ensimmäisenä tuli mieleen Myrskyluodon Maija (tiedetään hän on fiktiivinen henkilö). Minua on aina kiehtonut ajatus, että asuisin jossain saaristossa kaukana kaikesta lähes täysin luonnonvaraisena ja minulla olisi suuri perhe. Mä en saa päähäni ketään oikeaa, historiallisesti merkittävää ihmistä joka olisin.

4) Paras näkemäsi elokuva? (Jos et voi sanoa vain yhtä, niin max. 3 kpl.)

Anna hyvän kiertää sekä Helmiä ja sikoja

5) Kuinka monta näitä siskon-veljen-lapsia sulla oikein on? (Minä menin jo sekaisin laskuissani. :D)

No en ihmettele että menet sekaisin, kun itsekin menee välillä

Veljellä on 2 tyttöä (9 vuotta ja toinen lähes 9 kuukautta) sekä 1 poika (6 vuotta)
Siskolla on 1 poika (kummipoikamme 1 vuotta)
Avokin siskolla on 1 tyttö (2 vuotta) ja 1 poika (kummipoikamme 3 kuukautta)

Ja jos joku haluaa haastateltavaksi niin eipä muuta kuin kommenttia tulemaan

tiistaina, huhtikuuta 26, 2005

Avokin paita kissan kera



Piki halusi välttämättä esittelemään avokin paitaa. Eli tässä vaiheessa mennään etu- ja takakappale valmiina, toinen hiha raglankavennuksia vaille valmis ja toinen hiha tekemättä.

maanantaina, huhtikuuta 25, 2005

Salaisuuksia

Enpäs sitten aloittanutkaan niitä saapassukkia vaan *piip* Nalle Colorista avokille. Pienen pientä synttärilahjaa teen siis. Työtä täytyy tehdä aina silloin kun avokki ei ole kotona, joten kerrankin olen iloinen kun hän on ollut illatkin poissa kotoa niin on lahja hyvin edistynyt. teen tällaistakin ensimmäistä kertaa joten saa nähdä mitä tulee. Tosi kivaa pintaa tulee tuosta vihreästä nalle Colorista ja siitä meinaan tehdä paljon muutakin.

perjantaina, huhtikuuta 22, 2005

nyt minä kyllä lankean

Avokin paidan neulominen kyllästyttää joten taidanpa aloittaa neulomaan niitä isän saapassukkia (tosi tarpeelliset näin kesää vasten) välillä. Kun tuntuu ettei sitä paitaa jaksa millään neuloa. No kohta minulla on varmaan sitten 5, 6 pientä työtä kesken, mutta pääasiahan on että neulomisinto säilyy. Välillä kun saa jotain muuta valmiiksi niin varmasti sitten taas innostaa jatkaa tuota avokin paitaakin. Ei se sitä kumminkaan enää tänä keväänä pidä ja tuskin muuten pitää isäkään niitä sukkia, joten nekin voi sitten lykätä sivuun ja vaikka ruveta tekemään lapsille noita neuleita =)

Olen minä tuhma kun lankean uusia töitä aloittamaan, mutta muuten pian häviää koko neulomisinto ja se ei ole sitten kivaa se.

Hyvää viikonloppua kaikille ja btw kuten huomasitte kommenttiosio TOIMII *vink vink*

vikaa, vikaa, vikaa ???

Varmuuden vuoksi vain kyselen, että onko jossain jotain vikaa kun ei kommentteja ole tullut pitkään aikaan? siis eikö tuo kommenttiosio toimi vai onko vain niin, että kukaan ei yksinkertaisesti ole kommentoinut mun tekstejä/ kuvia. Jos vika on kommenttiosiossa niin vika pitää korjata.

Mä niin toivoisin, että edes silloin tällöin tulis muutama kommentti se niin kannustaa ylläpitämään tätä blogia, mutta ymmärrän kyllä ettei sitä aina jaksa itsekään kommentoida varsinkin jos ei tule mitään kommentoitavaa mieleen.

Mutta jos joku nyt niin ystävällisesti edes kokeilisi että toimiiko nuo kommentit ja jos ei toimi niin sitten vaikka ilmottais listan kautta siitä tai jotain.

tiistaina, huhtikuuta 19, 2005

Sainpas kuvat

Muiden bloggaajien sivuilta löysin Flickr:n ja sieltä saa helposti kuvat siirrettyä blogiin, joten tässä nyt näitä.

Pipon tein viime torstaina tuntemattomasta puuvillalangasta veljentytölleni (8 kk). Aikaa kului 4 tuntia ja piposta tuli tosi pehmoisen tuntuinen ja olipa pikkuneidille ihan sopivakin.

Duffelin värit vääristyvät vähän kuvissa. Duffeli on enemmänin vaalean kuin kirkkaansininen. Duffeli matkasi jo käyttäjälleen, mutta saa odottaa vielä jonkin aikaa hetkeä jolloin se pienelle miehelle on sopiva. No kerkiänpä sopivasti korjata noita napin läpejä. Taidan ottaa alkusilmukasta mallia ja tehdä ne nahkanauhasta jos vain onnistun nuo alkuperäiset purkamaan. Niistä tuli meinaa hieman löysät vaikka niitä korjailinkin. Muuten annan duffelille kyllä täyden kympin.

Eilen muuten valmistui avokin paidan etukappale ja aamulla loin silmukat hihaa varten. Paita on edistynyt uskomattoman nopeasti siihen nähden, että kyse on Nalle-langasta, osittain palmikkoneuleesta, 3,5 puikoista ja että olen tehnyt välillä yhden 100 cm neuletakin Samoksesta (no siihen meni viikko heh) ja tuon duffelin. Tyytyväinen olen tällä hetkellä neulomisvauhtiini.

Että sellaisia kuulumisia tällä kertaa

Duffeli ennen huovutusta

Duffeli huovutuksen jälkeen

Pikkutytön pipo puuvillalangasta

maanantaina, huhtikuuta 18, 2005

Galleria minullakin

Täältä
löytyy minulta galleria, sieltä ainakin näette kuvia valmistuneista töistäni varsinkin sitten kun opettelen sitä kunnolla käyttämään...

Oikea sählinkien sählinki tämä mun bloggailu homma nyt, anteeksi!!! Jospa tämä tästä

Lankahamsterin piirteitä (ei minussa ei)

Tällaista löysin Huuto.netistä. Minusta aivan ihanaa lankaa. Vaikka tekis kaulahuivin syksyksi ja jotenkin luulis käyvän esim. pitsineuleeseen. Ihanan väristä kerta kaikkiaan... Niin enhän minä tuollaista haluais ostaa, mutta mies... joo ihan varmasti... en halua tunnustaa muuttuvani lankahamsteriksi, mutta sormet vain syyhyää niin kovasti kaikkien ihanien lankojen kohdalla.

perjantaina, huhtikuuta 15, 2005

Ei väkiste

Ette sitten ainakaan vielä tällä viikolla pääse kuvia duffelista ettekä paljon muustakaan näkemään. Hello ei halua ilmeisesti julkaista kuvia, on kenkkuillut minulle koko päivän (ja eilisen päivän) eikä suostu kuvia blogiin laittamaan. Minähän en jaksa enää taistella. Olkoot. Näette kuvat kun Hello suostuu kanssani yhteistyöhön. Minussa ei voi olla vikaa, koska teen kaiken kuten aina ennenkin kuvia siirtäessäni =).

maanantaina, huhtikuuta 11, 2005

Duffelista

Duffeli on vihdoin ja viimein valmis ja siitä tuli ihana vaikka itse sanonkin, vähän kylläkin reilu, mutta lapset kasvavat, joten kyllä se vielä joskus nyt vielä niin pienelle pojalle mahtuu. Melkein tekis mieli tehdä toinen veljentytölle, mutta täytyy harkita vielä. Saatte vielä päivän tai pari odotella kuvia, kunhan saan lopullisesta versiostakin kuvan.

Kamalasti jännitti kun odotin että ohjelma pesee loppuun. Avokkikin uhkaili, että takkia ei löydy koneesta ollenkaan vaan on kiertynyt rummun ympärille ja revennyt 3 osaan ja toinen hiha on näin pitkä ja toinen näääääääin pitkä. Hyvä kun konetta uskalsin aukaista. Ihan kuin ois suurempikin tapaus ollut kyseessä. No olihan se, mun ensimmäinen huovutuskokeilu.

Avokin paita edistyy pikku hiljaa, viikonloppuna raivailin kaappeja, joten neulominen jäi vähän vähemmälle. Raglankavennukset puuttuu etukappaleesta ja sitten pääsen tekemään hihoja.

keskiviikkona, huhtikuuta 06, 2005


Tässä se pikkutytön neuletakki (100 cm) Samos lollipopista. Kuvassa takki ei ihan oikeuksiinsa pääse, mutta minusta siitä tuli kiva. Eräät jopa luulivat että on kaupasta ostettu. Vetoketjun kiinnityskin sujui ongelmitta... Posted by Hello

tiistaina, huhtikuuta 05, 2005

Lankainventaario

Muiden innoittamana päätin minäkin tehdä lankainventaarion ja tarkistaa todelliset lankavarastoni

Online Supersocke, ruskeakirjavaa, 125g

7 veljestä, vaaleakirjavaa, 120g
7 veljestä, harmaata, 200g
7 veljestä, vaal.ruskea, 100g
7 veljestä, tumma lila, 50g
7 veljestä, rosa 90g
7 veljestä, vaal.lila, 25g
7 veljestä, sinistä 25g
7 veljestä, lilakirjavaa, 20g
7 veljestä, mustaa 50g
7 veljestä, tumma harmaata, 25g

Novita Bambino, valkoinen, 60g
Novita Bambino, lila, 25g
Novita Bambino, vihreä, 25g

Novita wool, tummansininen, 40g
Novita wool, vihreä, 50g
Novita wool, keltainen, 25g
Novita wool, tumma roosa, 50g
Novita wool, vaalea sininen, 25g
Novita wool, vaalea punainen, 10g

Novita Palma, vaalean sinistä, 50g

Baby soft, punakirjava, 50g
Baby soft, vaaleansinikirjava, 100g

Minni, vaalea lila, 20g

Tuntematonta puuvillalankaa, valkoista, 75g
Tuntematonta puuvillalankaa, sinistä, 25g
Tuntematonta puuvillalankaa, roosaa, 210g

Tuntematonta villalankaa, harmaata, 25g

Viola puuvillalankaa, vihreää, 25g

Novita Nalle, kirkkaan sininen, 25g
Novita Nalle, kirkkaan punainen, 25g
Novita Nalle, valkoinen, 25g
Novita Nalle, meleerattu vaaleansininen, 300g
Novita Nalle, tumman sininen, 150g

Novita Nalle Colori, vihreä kirjava, 300g

Novita Hippy, puuteri kirjava, 400g

Novita Samos Lollipop, kirjava, 50g

Yhteensä siis melkein 3 kg

Jos jollakin on jollekin langalle tarvetta niin voin kyllä myydä tai pienimpiä keriä vaikka lahjoittaa. Että tiedustelua vain peliin jos siltä tuntuu...

perjantaina, huhtikuuta 01, 2005

Kuulumisia!

Duffelin teko siis tyssäsi, kun lanka loppui kesken. Onneksi samaa lankaa oli vielä liikkeessä jäljellä, joten saanen duffelin piakkoin valmiiksi. Reunukset sain tehtyä, mutta koska niistä tuli liian löysät päätin ne purkaa. Toinen reunus on jo valmis. toisesta hihasta puuttuu vielä n. 5 cm ja toista hihaa pitää purkaa, koska sain taas langan katkaistua silmukoita päätellessäni. Niin ja taskut puuttuu vielä kans, mutta eiköhän duffeli ihan piakkoin valmistune.

Samoksesta neulomani tytön neuletakki on vetoketjua vaille valmis. Tai olis jo valmiskin, mutta kun ostin liian lyhyen vetoketjun. Ihan nätti siitä tulee, ainut hassu puoli vain, kun se on joustinneuleena tehty niin se vetää aika paljon kasaan ja näyttää hassulta, mutta jospa se käytössä siitä oikenee. Täytyy tänään hakea se vetoketju ja taiteilla se jotenkin kiinni (saa nähdä meneekö hermot), koska viikonloppuna on tämän neidin synttärit, jolle takin meinasin lahjoittaa.

Pääseekin taas vähäksi aikaa avokin paidan kimppuun, jospa senkin saisi joskus valmiiksi. Kohta pitää kyllä alkaa sitä kummipojan haalariakin väsäämään, jotta sen syksyksi kerkiän saamaan valmiiksi, mutta jospa sitä suunnittelisi sitten toukokuun alussa.

Hauskaa viikonloppua kaikille!

Ensi viikolla saatte kuvia neuletakista ja duffelistakin toivottavasti pian!